Ismerős? Ha hallottad már a fenti mondatot, a fenti időpontban, jó helyen jársz. Miért is? Mivel ez a rövid cikk pont azoknak szól, akik sokat adnak, de még többet kérnek tőlük.

Ez a kérés sokszor elhangozhat, de az alábbi esetek tipikusak:

  • Jószívű vagy és szeretnéd előre vinni a csapatot, amiben dolgozol, elvállalod a kapott feladatot.
  • A kollégáid is bent ülnek még, nem akarod, hogy kinézzenek, ezért te rábólintasz, megcsinálod.
  • Félsz, hogy kirúgnak, ezért nem mondasz nemet, túlteljesítesz.
  • Egyszerűen nem szeretsz nemet mondani, ezért általában túlvállalod magad, ezzel a feladattal is.

És persze utána jön a jutalom, ami nem fizetett túlóra, vagy a család és a barátok megbántása. Vagy a jobbik eset, kiszúrják a szemedet valamekkora túlóra összeggel, teszem azt "100%-al", és ezzel te meg is elégszel. Kár, hogy mások isszák meg a levét, azok, akik esetleg máshol is számítanak rád, például otthon.

Fáradt fiatal alkalmazott

Nem egy egyszerű helyzet, tény. Kinek felelj meg? A főnöködnek vagy akik fontosak neked? Mi van, ha elvész a stabil megélhetésed ha nem vállalod be? Kérdezted már magadtól: Nincs olyan megoldás, ahol a munkahelyed is elégedett veled, és más dolgokra is jut időd?

Az őszinte válasz: Talán van. És ez a talán pontosan elég. Mi saját tapasztalatból tudunk tanácsot adni, ha hasonló cipőben jársz: Gondolkodj valami olyan megoldáson, ahol a saját magad főnöke tudsz lenni. Magadnak talán meg tudsz felelni, és ha nagyobb a saját életed felett az irányítás, olyan emberekkel tudod magad körül venni, akik nem fogják önző érdekből az idődet elvenni.

Sikeres vállalkozó

Ez a cikk nem más, mint egy bátorítás, hogy merj saját vállalkozásba kezdeni. Miért? Mert ott is ugyanúgy dolgoznod kell, csak épp a jó célért. Azért a célért, amit te tartasz jónak. Legyen ez elsőre bármennyire elrugaszkodott, lehet, hogy pont a te ötleted lesz az amire mindenkinek szüksége van. Mindemellett, hosszú távon biztosan csak azt fogod tudni csinálni, amiben igazán hiszel és tudod, hogy a jó ügyet szolgálja. Melyiket nehezebb leküzdeni, a félelmet, ami visszatart az ötleted megvalósításától, vagy a megbánást, amit akkor érzel majd, ha elszalasztottad a lehetőségedet?

A cikknek ezen következő része olyanoknak szól, akiknek már van egy cél a fejükben, mégpedig pont olyan amely megvalósításában mi is segíthetünk. Ha már rájöttél, hogy nem akarsz több túlórát, és energiádat inkább egy erős online jelenlétre építkező vállalkozásba fektetnéd, lehet pont mi vagyunk az embereid. A DigitalBuilds alapítói 3 túlóra ellenes programozó, akiknek a család és a barátok fontosabbak voltak, mint a főnök új kocsijához bevételt termelni.

Mi hiszünk az egymásért való munkában, a minőség erejében és a transzparens döntésekben. Elítéljük a titkolózást és bizalomra építünk, a hosszútávon fenntartható, eredményes együttműködést szem előtt tartva.

Mit csinálunk?

Foglalkozunk testreszabott, egyedi kivitelezésű weboldal, webalkalmazás fejlesztéssel. Webshop, mobil app készítésével. Okos eszközökre szánt szoftverek írásával. Minden új alkalmazás, amit fejlesztünk zökkenőmentesen skálázódik, néhány darab felhasználótól kezdve, a több 10-100 ezres felhasználó számig.

Ha szeretnél többet megtudni, vagy úgy gondolod, számodra mi lehetünk a megfelelő választás céljaid eléréséhez, vedd fel velünk a kapcsolatot:

Mikor lépj velünk kapcsolatba?

  • Ha új vállalkozásba kezdenél vagy a meglévőt fejlesztenéd
  • Ha vállalkozásodhoz online szakértelemre van szükséged
  • Ha a megbízottjaidat szívesen kezeled partnerként
  • Nyitott vagy több éves, professzionális tapasztalatra építkező tanácsokra
  • Szeretnél reális és transzparens célokkal, illetve határidőkkel dolgozni

További cikkeink

Lenne még mit csinálnod?

Lenne még mit csinálnod?

Tessék, itt van napi plusz 8 óra

Multi cégek és a biztonság illúziója

Multi cégek és a biztonság illúziója

Okok, amiért féltem alkalmazottként dolgozni

Hogy dolgoz­hatunk együtt?

Hogy dolgozhatunk együtt?

Ötletből működő web/mobil app

Ne építs csillag­rombolót!

Ne építs csillagrombolót!

Webapp: Miért tervezz kicsiben

Webapp készítés: Sok idő?

Webapp készítés: Sok idő?

Mikorra lesz ötletedből termék