Előző bejegyzésünkben felvázoltuk pár rövid lépésben, hogyan tudjuk megvalósítani webapp vagy mobilapp ötletedet, azaz, hogy néz ki velünk a közös munka. (Hogy dolgozhatunk együtt?) Most több cikken át arról szeretnénk írni, miért pont így dolgozunk. Az első ilyen cikk az általad kitalált weboldal, web vagy mobilalkalmazás funkcióiról fog szólni. Azaz mire figyelj, ha megbízol minket a fejlesztéssel.

Kezdjük is az elejéről. Az egész, ha jól sejtem, úgy indult, hogy beugrott egy gondolat és egyből érezted: na, ez egy igazán jó ötlet. Aztán jönnek a pozitív megerősítések: Látod a piaci rést, látod, hogy meg van a szaktudás, tudod kihez kell fordulnod, hogy fogod hirdetni, még a költségvetésbe is belefér, stb...

És igen, csak megerősíteni tudlak, ha ez mind meg van, jó úton jársz és lehet fantázia abban, amit kitaláltál. Az ördög viszont a részletekben rejlik, mégpedig: Hogyan jutsz el a megvalósításig, sőt, hogyan jutsz el a sikerig?

A sikerhez vezető út, egyik kulcs pillére nem más, mint az emberek, akik az alkalmazásod használják vagy a weboldalad látogatják. A fő kérdés: Lesznek egyáltalán ilyen emberek? Lesz aki tényleg használja, amit kitaláltál? Ha igazán hiszel az ötletedben, te abban is biztos vagy, hogy igen a válasz. A valóság viszont gyakran mond mást. A bölcs stratégia: erre már az elején felkészülni, méghozzá meglepően egyszerű módon. Adj választ a kérdésre minél hamarabb, minél hamarabb derüljön ki, hogy használják-e a termékedet.

Ez a gondolat vezérelt bennünket abban, hogy mindenkit, aki új app vagy webes ötlettel keres meg minket, rátereljünk a minél hamarabbi piaci visszajelzés begyűjtésére. Ezt pedig a leggyorsabban egy alkalmazás prototípus, más kifejezéssel élve egy MVP (Minimum Viable Product) legyártásával lehet elérni. Valójában, itt arról van szó, hogy a sok funkció és felhasználási mód közül, amit kitaláltál, válaszd ki azt a néhányat, ami kulcsfontosságú a termék használhatóságához. Válaszold meg: Melyek azok a funkciók, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a dolog működjön? Ez nem azt jelenti, hogy örökre meg kell válnod a további funkcióötletektől és azok soha nem kerülnek az app-ba vagy weboldalba. Itt egy időrendi sorrend felállításáról van szó, illetve priorizálásról. A termék fokozatos bővítéséről, aminek egy fázisában a bővítéseket valós piaci visszajelzések alapján teheted meg, hiszen az MVP-t már használják majd az emberek.

Minden design és funkció az MVP után valós problémát tud majd így megoldani, a te tényleges célközönségedre optimalizálva, annak visszajelzéseire építve. Úgy gondoljuk, ez a gondolkodásmód a sikerhez vezető út egyik alapköve.

Összefoglalva: Priorizáld az appodba kerülő funkciókat okosan, ne építs egyből csillagrombolót.

Egyet értesz? Másképp gondolod? Írj nekünk és meghallgatjuk véleményedet: info@digitalbuilds.hu / Facebook / +36 30 410 8878

Szívesen ránk bíznád ötleted technikai megvalósítását? Keress minket bizalommal, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha az alkalmazásra épülő vállalkozások további intrikái érdekelnek, következő bejegyzésünkben egy tipikus web/mobil app prototípus elkészítési idejéről olvashatsz: Webapp készítés: Sok idő?

Mit csinálunk?

Foglalkozunk testreszabott, egyedi kivitelezésű weboldal, webalkalmazás fejlesztéssel. Webshop, mobil app készítésével. Okos eszközökre szánt szoftverek írásával. Minden új alkalmazás, amit fejlesztünk zökkenőmentesen skálázódik, néhány darab felhasználótól kezdve, a több 10-100 ezres felhasználó számig.

Ha szeretnél többet megtudni, vagy úgy gondolod, számodra mi lehetünk a megfelelő választás céljaid eléréséhez, vedd fel velünk a kapcsolatot:

Mikor lépj velünk kapcsolatba?

  • Ha új vállalkozásba kezdenél vagy a meglévőt fejlesztenéd
  • Ha vállalkozásodhoz online szakértelemre van szükséged
  • Ha a megbízottjaidat szívesen kezeled partnerként
  • Nyitott vagy több éves, professzionális tapasztalatra építkező tanácsokra
  • Szeretnél reális és transzparens célokkal, illetve határidőkkel dolgozni

További cikkeink

18:00: "Ezt még csináld meg légyszi!"

18:00: "Ezt még csináld meg légyszi!"

Ismerős a mondat? Ismerős az időpont?

Lenne még mit csinálnod?

Lenne még mit csinálnod?

Tessék, itt van napi plusz 8 óra

Multi cégek és a biztonság illúziója

Multi cégek és a biztonság illúziója

Okok, amiért féltem alkalmazottként dolgozni

Hogy dolgoz­hatunk együtt?

Hogy dolgozhatunk együtt?

Ötletből működő web/mobil app

Webapp készítés: Sok idő?

Webapp készítés: Sok idő?

Mikorra lesz ötletedből termék