Az előző bejegyzésben arról volt szó, hogyan vezethet webapp vagy mobilapp ötleted sikeréhez a megfelelő priorizálás és mi az MVP fogalma. (Az előző cikkünk: Ne építs csillagrombolót!) Most azt szeretnénk megindokolni mennyi idő egy ilyen MVP elkészítése app/webapp esetében, illetve miért pont ennyi?

Egy weboldal vagy alkalmazás fejlesztése sokak számára homályos terület lehet. Ha webalkalmazást vagy weboldalt még nem raktál össze, az alábbi elképzelések tipikusak:

  • Biztos erre is van egy program, mint a szövegszerkesztő vagy a diavetítés-készítő
  • A programot megnyitod, egérrel összekattintgatod a weboldal vázát, beállítod a színeket és kész is

A valóság csupán részben ilyen. Vannak ilyen programok, online elérhetőek, viszont limitálják a lehetőségeidet: Pl.: Ezt a gombot odébb szeretnéd rakni? Lehet, hogy az adott programban ezt pont nem lehet.

Nincs tetszőlegesen egyedi kivitelezésű alkalmazás vagy weboldal készítő grafikus program. Minden egyedi megrendeléshez programkódokat kell írni. Kézzel írt programkódok vezérlik majd az alkalmazás vagy weboldal funkcióit, megjelenését, a felhasználói interakciókra adott történéseket. A programkód maga pedig nem más, mint gépi utasítások és vezérlési szerkezetek egymásutánja. Egy programozó feladata pedig az általad kitalált ötlet funkciókra bontása, majd azok programkódra = "a gép által értelmezhető nyelvre" fordítása.

Ez a szakma sok év tapasztalatot és megfelelő, úgy nevezett algoritmikus gondolkodásmódot igényel. Maga, a programírás, mint feladat, időigényes, ezért is fontos az ötletedben szereplő funkciókat fontossági sorrendbe állítani, majd elsőként azokon dolgozni, amik kulcsfontosságúak. Így tudsz minél gyorsabban piaci visszajelzést szerezni.

Tapasztalat alapján úgy látjuk, hogy egy jól működő, pont elegendő mennyiségű funkciót tartalmazó app / webapp MVP elkészítési ideje 1-3 hónap.

Ez egy olyan időbeli határ, ami alatt egy jól kidolgozott ötletből egy egyedi fejlesztésű webapp vagy mobilapp elkészülhet. Az időbeli szállítást az tudja garantálni, hogy tapasztalat alapján megbecsüljük az egyes funkciók fejlesztése mennyi időt vehet igénybe, majd ennek megfelelően, közös megállapodással összegyűjtjük a legszükségesebbeket, melyek beleférnek az 1-3 hónapos időkeretbe.

Ha szeretnél többet megtudni a részletekről, vagy bármilyen kérdésed/észrevételed van, fordulj hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

info@digitalbuilds.hu / Facebook / +36 30 410 8878

Szívesen ránk bíznád ötleted technikai megvalósítását? Keress minket bizalommal, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Mit csinálunk?

Foglalkozunk testreszabott, egyedi kivitelezésű weboldal, webalkalmazás fejlesztéssel. Webshop, mobil app készítésével. Okos eszközökre szánt szoftverek írásával. Minden új alkalmazás, amit fejlesztünk zökkenőmentesen skálázódik, néhány darab felhasználótól kezdve, a több 10-100 ezres felhasználó számig.

Ha szeretnél többet megtudni, vagy úgy gondolod, számodra mi lehetünk a megfelelő választás céljaid eléréséhez, vedd fel velünk a kapcsolatot:

Mikor lépj velünk kapcsolatba?

  • Ha új vállalkozásba kezdenél vagy a meglévőt fejlesztenéd
  • Ha vállalkozásodhoz online szakértelemre van szükséged
  • Ha a megbízottjaidat szívesen kezeled partnerként
  • Nyitott vagy több éves, professzionális tapasztalatra építkező tanácsokra
  • Szeretnél reális és transzparens célokkal, illetve határidőkkel dolgozni

További cikkeink

18:00: "Ezt még csináld meg légyszi!"

18:00: "Ezt még csináld meg légyszi!"

Ismerős a mondat? Ismerős az időpont?

Lenne még mit csinálnod?

Lenne még mit csinálnod?

Tessék, itt van napi plusz 8 óra

Multi cégek és a biztonság illúziója

Multi cégek és a biztonság illúziója

Okok, amiért féltem alkalmazottként dolgozni

Hogy dolgoz­hatunk együtt?

Hogy dolgozhatunk együtt?

Ötletből működő web/mobil app

Ne építs csillag­rombolót!

Ne építs csillagrombolót!

Webapp: Miért tervezz kicsiben